| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Sektörden Haberler - Eleman - İş - Staj - Cihaz Alış Verişi :: Kariyer Panosu :: Eleman Arayan Firmalar |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Staj yapılabilecek yerler | ||
| Sayfaya git << | |
|
Moderatorler: Çağan, yavuznuri, kadir
|
| Yazar | Mesaj | ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | ne?? sertifika mı ? bilmem ne sertifikası alacaksın buna da bağlı ama biyomedikal ile ilgili sertifika alan duymadım daha bence sertifika ile olmaz o kadar basit değil... BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| tiestowen |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #749 Kayıt Tarihi: 26 Kas 06 saat: 01:42Üniversite:: Kahramanmaraş sütçü imam ünv. Mesaj Sayısı: 6 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | yok ole senın anladıgın gıbı degıl mesela bıyomedıcalle ılgılı bılgım olucak ama boyle fırmaların uretım degılde daha cok satıs departmanında calısmak ıcın.. Başarmak için iste... | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | yani kesin şu şu var diyemem ama satış kısmında genelde C belgeleri standartlar hakkında bilgin olması sana acayip büyük avantaj katacaktır ama bunları araştırman lazım ben nerede ne var ayrıntısını bilmiyorum ama böyle kurslar seminerler çok yaygın.. sağlık bakanlığının web sayfasını takip et ayrıca... BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | arkadaşım biraz araştırman gerekiyor ben uzmanı değilim o konunun, dediğin gibi C belgeleri,standartlar gibi konularda donanımlı olman firmalarda satış kısımlarında büyük avantaj sağlayacağı düşüncesindeyim BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| veilchen |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1579 Kayıt Tarihi: 24 Haz 07 saat: 14:05Üniversite:: h.ü Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var.. ben biyomühendislik allanında y lisans yapmayı dusunuyorum..ama sonrasında iş acısından bunun ne gıbı katkılar sağlıyacagını ogrenmk istiyorum.yanı iş olanakları nedır,nerelerde calısabılırız... kararsızım anlıyacagınızi, yardım edersenız sevınırım. | ||
| Başa dön |
| ||
| Çağan |
| ||
Site Kurucusu Disconnectus erectus![]() ![]() Kayıtlı Üye #1 Kayıt Tarihi: 04 Ara 05 saat: 12:18Üniversite:: Marmara Üniversitesi Mesaj Sayısı: 577 21 kez 20 mesajda teşekür aldı | veilchen demiş ki ... Ülkemizde çalışma hayatına atılmadan yuksek lisans yapmak size akedemik anlamda yarar sağlar ama özel sektörde öncelikli aranan tecrübedir.Bu nedenle yuksek yaparken çalışmanız size daha fazla yarar sağlıcaktır.Tek başına yüksek lisansın çok fazla artısı yok özel sektörde.arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var.. ben biyomühendislik allanında y lisans yapmayı dusunuyorum..ama sonrasında iş acısından bunun ne gıbı katkılar sağlıyacagını ogrenmk istiyorum.yanı iş olanakları nedır,nerelerde calısabılırız... kararsızım anlıyacagınızi, yardım edersenız sevınırım. | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | Arkadaşım biyoloji öğretmenliğinde okuyorsun eğer biyomedikal alanında çalışacaksan da biyomühendislik y.lisansı kanımca mantıklı görünüyor. Çünkü eğer piyasaya direk biyoloji öğremeni olarak çıkarsan biyomedikal aleminde çok da ciddiye alınacağını düşünmüyorum. Gel gör ne var ki, sana kim ne dedi bilmiyorum ama biyomühendislik y.lisansı bence biyomedikal muh. y.lisansından çok daha mantıklı sana göre. Şu an Tr de biyomedikal genel anlamda elektroniğe dayalı veriliyor, sense şu ana kadar hiç bunlarla uğraşmamışa benziyorsun. Sana önerebileceğim aynı senin üniversitende Hacettepe Üni. Biyomühendislik y.lisans programıdır. Hatta şöyle söyleyeyim benim bir hocam hacettepe biyoloji bölümü mezunuydu,aynı yerde biyomühendislik y.lisans ve doktorasını yaptı ve bizim bölümde kadrolu çalışıyordu.Şu an ise Pittsburg da ABD de bir projede çalışıyor. Daha ayrıntılı bilgi istersen irtibat kur, hocanın adres bilgilerini felan da verebilirim... [ Düzenlendi 25 Haz 07 saat: 00:43 ] BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| veilchen |
| ||
![]() Kayıtlı Üye #1579 Kayıt Tarihi: 24 Haz 07 saat: 14:05Üniversite:: h.ü Mesaj Sayısı: 2 0 kez 0 mesajda teşekür aldı | ben de hacettepe biyomühendislikte yapmayı planlıyorum zaten, eğer kabul edilirsem tabıı. Ancak bu alanda eğitim aldıktan sonra diyelim ki kadro bulamadım özel sektörde ne tür yerlerde calışabılırım,hastanelerin lab ları olabilir mi?? yani rahat iş bulunabilir mi...gibi bir sürü soru kafamda dolaşıyor..ne dersınız? | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | Açıkçası ben özel piyasada da bir biyomedikal mühendisi gibi olmasa da dediğin gibi laboratuvarlarda iş bulabilirsin ama gene de en iyi bilgiyi biyomühendislik ana bilim dalındaki öğretim görevlilerinden alırsın bence. Sen bir git derim bu aralar (en tenha zamanlardan biri) biyomühendislik hocalarının yanına ve sor mezunlar ne yapıyor, akademik çalışmayanlar ne yapıyor gibi sorular sor. Hatta mezunlardan birkaçıyla irtibat kurman mümkünse kurmaya çalış. Ayrıca bizim bölümde de iki tane hoca var hacettepe biyomühendislikten gelen, dediğim gibi birisi ABD de ama diğeri burada. Bugünlerde uğramayı düşünüyorum hocamın yanına, senin için sorabilirim bişiler.. uğramayı düşündüğüm hocamın hakkındaki üniversite linki: http://muh.baskent.edu.tr/personel.php?sira=113 BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| BME |
| ||
| Misafir | Iyi gunler... Ben amerikadan katiliyorum, Staj konusunda sizlere bir sorum olacakti... amerikada Biomedical muh. gecmek icin oncelikle iki donemine bakiyorlar...Matematik ve Fizik derslerinizin ortalamsi en az 4 uzerinden 3.2 olmasini istiyorlar...bende suan Matematik ve fizik dersleri agirlikta aliyorum....neyse fazla sozu uzatmiyayim.. Yaz donemlerinde bazi amerikan universiteleri Arastirmalar icin biomedical ogrencileri aliyorlar...bu arastirmalara katilip, kendime ne gibi katkilar yapmis olurum...veya yaz okuluna gidip, bolumumu bir an once bitireyim mi? tavsiyeleriniz icin simdiden tsk ederim.... | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | merhaba öncelikle siteye üyeliğiniz hayırlı olsun. ben pek anlamadım şimdi kaçıncı sınıfsınız? abd üniversiteleri stajyer olarak öğrenci alıyorsa bu çok güzel bir fırsat olur yalnız bunu genellikle akademik düşünenlere tavsiye ederim.. diğer şekilde ise oradaki firmalarda staj yapmak iş deneyimi açısından çok faydalı olur görüşündeyim.. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| BME |
| ||
| Misafir | yavuznuri demiş ki ... merhaba öncelikle siteye üyeliğiniz hayırlı olsun. ben pek anlamadım şimdi kaçıncı sınıfsınız? abd üniversiteleri stajyer olarak öğrenci alıyorsa bu çok güzel bir fırsat olur yalnız bunu genellikle akademik düşünenlere tavsiye ederim.. diğer şekilde ise oradaki firmalarda staj yapmak iş deneyimi açısından çok faydalı olur görüşündeyim.. burada aslinda sinif tabiri yok,Donem olarak soyleniyor ![]() Sinif olarak 2.sinif sayilirim. Ve daha Biomedical bolumune kayit alamadim. Bir kac ana dersleri alip not ortalamarina bakip alacaklar... Bilmiyorum aslinda staj olarak mi geciyor bilmiyorum ama Okula basvuru yapiyorsun ve arastirma grubuna katildiginda tum ucretler onlara ait olmak sartiyla 2-3 ay boyunca Laboratuvarda calisyorsun... Ornegin onumuzdeki yaz icin buraya basvurmak istiyorum.... http://b-sure.uthscsa.edu programin adi : Biomedical Summer Undergraduate Research experience. | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
Site Ana Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #4 Kayıt Tarihi: 31 Ara 05 saat: 02:45Üniversite:: UCLA (University of California-Los Angeles) Mesaj Sayısı: 913 25 kez 24 mesajda teşekür aldı | linki inceledim ve anladığım kadarıyla hücre biyolojisi ve fizyolojisi konusunda araştırma yapacaksınız yaz programında... açıkçası burada iş senin kararına bakıyor bence çünkü sen akademik veya oralarda bu konularda uğraşan bir firma gibi yerlerde bulunmak istiyorsan bence hiç durma kaçırma bu programı ama merak ettiğim birşey var ,abd de genelde iyi bir matematik ve fizik bilgisi verilir mühendislik programlarında senin bunlara ilgin ve başarın nasıl? Zaten 3.2 istiyorlarmış bunlardan. BS: Başkent University-Biomedical Engineering MS: Bilkent University-UNAM-Materials Science and Nanotechnology PhD: University of California-Los Angeles (UCLA)-Biomedical Engineering | ||
| Başa dön |
| ||
| Sayfaya git << | |
:yat):yat):yat):yat)