| Medikal Teknoloji Biyomedikal Biomedical Elektronik Nanoteknoloji Biyoteknoloji Mühendisliği :: Forum :: Biyomedikal :: Biyomedikal-Medikal Elektronik Devre Şemaları |
|
<< Önceki konu | Sonraki Konu >> |
| Elektrodlar | ||
|
Moderatorler: Çağan Yasin , yavuznuri, Yıldıray, kadir, metkar
|
| Yazar | Mesaj | ||
| boran |
| ||
| mrb ben istanbul ünvertesi biyomedikal 2. sınıf öğrencisilim profe dersi olarak aldığım elektrodların test kontrol devresi hakkında sizlerden bilgi ve yardım istiyorum kontrol derken istenen elektrodun deri yüzeline tam olarak yapışıp yapışmadığını anlayan bir devre tasarımı. umarım bu konuda yardımcı olabilirsiniz bana şimdiden teşekkür ederim..... [ Düzenlendi 13 Kas 07 saat: 05:43 ] | |||
| Başa dön |
| ||
| Çağan Yasin |
| ||
| Site Kurucusu | senin işin zor be dostum.neyle yapıcaksın ki bunu basınçlamı ölçüçeksin. | ||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
| Site Ana Yöneticisi | elektrodun deri yüzeyine yapışıp yapışmadığının kontrolünü sana proje olarak verdilerse herhalde elektronik birşeyler bekleniyor bu bağlamda..o zaman empedans ölçümü tarzı şeyler düşünülebilir.. BS: Başkent University-Biomedical Engineering www.medikalteknoloji.com MS: Bilkent University-UNAM-Material Science and Nanotechnology (ongoing) www.nano.bilkent.edu.tr Yavuz Nuri Ertaş | ||
| Başa dön |
| ||
| boran |
| ||
| yaa benimde aklımda da öğle bişey var saten insan derisini tam olarak şimdi hatırlamıyorum ama onun ortalamasını alıcam örneğin 12k olsun elektrodlardan 12k dan az direnç gelirse devre alarm versin gibi böyle bi devre tasarlarsak olabilir bence | |||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
| Site Ana Yöneticisi | insan derisinin empedansı ıslak ve kuru iken farklıdır bunu da bilmen yararına olabilir..ıslakken düşüyordu herhalde direnç..sen şimdi bence nette insan vücudu için direnç knonularına bak, ingilizce sitelere de bak bence..söylediğin mantık güzel gibi sanki ama benim de aklıma bişi gelirse yazarım buraya ;) BS: Başkent University-Biomedical Engineering www.medikalteknoloji.com MS: Bilkent University-UNAM-Material Science and Nanotechnology (ongoing) www.nano.bilkent.edu.tr Yavuz Nuri Ertaş | ||
| Başa dön |
| ||
| boran |
| ||
| ya bunu nede olsa kendi üzerimde denicem saırım kuru ve jelli olcak ama bunuda bi pot ile ayarlığa biliriz ama işde böyle bi devre bulamılıymılız yani belli bi dirençden sonra düşdüğünde alarm veren bi devre | |||
| Başa dön |
| ||
| yavuznuri |
| ||
| Site Ana Yöneticisi | oo boran sen armut piş ağzıma düş diyorsun...senin yapman gerekn iş zaten o devre kısmı...düşünülecek kısım o zaten..direnç düşmesi demek voltaj düşmesi demektir, belirli voltaj seviyelerine göre lambalar yakabilir alarm verebilirsin ama onu saptamak da senin işin.. BS: Başkent University-Biomedical Engineering www.medikalteknoloji.com MS: Bilkent University-UNAM-Material Science and Nanotechnology (ongoing) www.nano.bilkent.edu.tr Yavuz Nuri Ertaş | ||
| Başa dön |
| ||
| boran |
| ||
| abicim ben elektronik değil elektrik mezunuğum nasıl tasarlığım böyle bi devreli varsa bunun bi adı söyle netden yada kitaplardan araştıralım bilmem bişey sensörü gibi ama yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim | |||
| Başa dön |
| ||
| kadir |
| ||
Site Yöneticisi![]() ![]() Kayıtlı Üye #787 Kayıt Tarihi: 02 Ara 06 saat: 04:41Mesaj Sayısı: 372 16 kez 14 mesajda teşekür aldı | abicim bununla ilgili nette bir kaç devre görmüştüm bu mantıkla çalışan sen şimdilik bizim sitenin bağlantılar kısmında medikal devre şemalarının olduğu siteleri incele; bende araştırma yaparım uygun bir devre bulunup ayarlanır... demek istediğin zor bir iş değil yani... "EVERYTHING FOR BIOMEDICAL" Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi | ||
| Başa dön |
| ||